• Home
  • Nieuws
  • Nieuws
  • Mei – Voorjaarsbloemen in de heemtuin

Mei – Voorjaarsbloemen in de heemtuin

De open zondagen van de Heemtuin van het IVN (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid) in het Weusthag gaan weer beginnen!

Elke zondag, met ingang van 6 mei tussen 13.00 en 16.00 uur, is de heemtuin geopend voor bezoekers én is er het nodige te beleven in het beleefbos.

In de heemtuin in het Weusthagpark, van Alphenstraat 15a in Hengelo, staan op dit moment de voorjaarsbloemen weer volop in bloei, zoals de pinksterbloemen, dotterbloemen, lieve-vrouwen-bedstro, bosanemoon en slanke sleutelbloem.

Tijdens de open zondagen in mei is er speciale aandacht voor voorjaarsbloemen. U kunt komen genieten van deze bloemenpracht, maar uiteraard is er ook het nodige te vinden aan wetenswaardigheden. Onze vrijwilligers zijn graag bereid om u het nodige te vertellen. Daarnaast hebben we opdrachtjes voor kinderen en kleurplaten. Deze middagen zijn interessant voor zowel volwassenen als kinderen.

Lijkt het u leuk om als lid van de IVN-werkgroep Heemtuin mee te helpen in de tuin? Komt u dan eens langs op een dinsdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur of een woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. We zijn iedere zondagmiddag tot en met 27 augustus van 13.00 -16.00 uur geopend. Adres : Van Alphenstraat 15a (tussen de ijsbaan en manege De Kapberg).